När döden kom till Pemberley

Den mycket omtyckta och omskrivna författaren P.D. James har skrivit en fortsättning på Jane Austens mästervärk Stolthet och fördom. Det känns som en ganska naturlig fortsättning på historien, även om den är något mörkare än originalet. Jag tycker att P.D. James faktiskt har lyckats väldigt bra med sin bok. Man känner igen sig i språket och berättar på samma sätt som Jane!

Kvällen före lady Annes bal kommer en hysterisk  kvinna till Pemberley och påstår att hennes make och dennes vän har blivit mördade i skogen på väg till godset. Mr Darcy och de andra männen på Pemberley sätter genast igång med en räddningsexpedition. Och mycket riktigt hittas en av männen död i skogen, medan den andra högt och tydligt erkänner mordet på sin vän. Men var det verkligen han som hade begått mordet? Eller finns det en annan människa som ror sig i skogen runt godset?

Den här boken passar till alla! Detta är den ultimata julklappen detta år! Fortsättningen på en klassiker, och jag skulle vilja kalla det för en mysig mordgåta…

Annonser
Det här inlägget postades i Deckare. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s