Halvblod

Halvblod är Sofie Trinh Johanssons debut. Och vilken debut sen! Detta är en ungdomsbok, om vampyrer (tänka sig?!). Men det är den första vampyrbok jag har läst som faktiskt utspelar sig till viss del i Sverige.

Aveline Johansson är 22 år och bor på Mallorca. Hon föddes med ett hjärtfel, och därför har hennes föräldrar inte låtit henne gå i skolan tillsammans med andra barn. Och de har alltid sagt åt henne att ta det lugnt, inte springa och vara försiktig hela tiden. Men en dag, blir det för mycket för Aveline. Hon upptäcker att hon är otroligt snabb, stark och hennes sinnen är inte alls som de borde vara. Hon kan se konturer på flera hundra meters håll, hon kan höra genom väggar och hon drabbas av en fruktansvärd huvudvärk. Hon dras in i en otrolig historia och plötsligt sitter hon på ett plan påväg till Sverige. Där väntar hennes biologiska far, som inte vill något hellre än att se sin dotter död.

Ska jag klaga på någonting med den här boken, är det alla stavfel. Inte för att jag är någon stjärna på rättstavning men jag tycker att boken borde korrekturläsas? Det är allt. Annars en mycket bra bok!

Annonser
Det här inlägget postades i Ungdom. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s