Musikbiografier

Nu har jag grävt ner mig ordentligt i biografiträsket. Närmare bestämt bland musikerna!

The Dirt av Niel Strauss är en fantastisk skildring av Mötley Crües storhetstid. Sex, drugs and rock’n roll i hög klass! Här berättar bandmedlemmarna Nikki, Tommy, Vince och Mick i tur och ordning om hur de bildade bandet och hur det gick till när de kom till toppen!

Heroin diaries av Nikki Sixx och Ian Gittins är en annan bra bok som passar in i den här kategorin. Som bandmedlem i Mötley Crüe fanns det hela tiden mycket droger i omgivningen och Nikki var inte först med att tacka nej. Här är hans egna biografi. Under ett år, när han var som mest nerknarkad, bestämde han sig av någon anledning att föra dagbok. Blandat med detta finns små notiser som han och andra i hans närhet skrivit i efterhand. Både minnen och förklaringar.

I am Ozzy är inte heller en bok som kan falla ur musikbiografierna. I denna bok berättar Ozzy själv om hans liv. Alla galna saker han gjort, bitit av huvudet på en fladdermus till exempel, drogerna han tagit, spriten han druckit, alla de gånger han varit otrogen, lyxlivet han levt men också ett liv i fattigdom…

Näst ut i min bärsärkargång blir Lemmy Kilmeisters bok White line fever. Basisten och sångaren i Motörhead beskriver sitt rock’n roll-liv med humor och roliga anekdoter.  Även han har levt livet i rocken värld med droger och tjejer.

Annonser
Det här inlägget postades i Pocket. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s